Personvern og innholdskapsler (cookies)

Denne personvernerklæringen gjelder innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på www.glaame.no. Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. 

Glåme AS, (organisasjonsnummer: 919058617,heretter ”Glåme” eller "vi") er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.

Kontaktinformasjon:
Ring oss på: (+47) 951 35 003
Kontakt oss via epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Daglig leder\personvernansvarlig: Daniel Tannåneset

 

1. Hvilke personopplysninger samler vi inn, og hvem de deles med.

1.1 Ved kjøp i vår nettbutikk

I forbindelse med kjøp av varer i vår nettbutikk samler vi inn nødvendig informasjon for å få gjennomført betalingsprosessen og utsendelse av varer til deg. Opplysningene vi ber om er navn, e-postadresse, telefonnummer, postadresse - og VIPPS-nummer (ditt telefonnummer).

Etter at du har lagt en ordre vil du vil motta ordrebekreftelse på epostadressen du har registrert, samt en faktura i VIPPS. Dersom du velger å betale via "tradisjonell" faktura sender vi fakturaen elektronisk til din oppgitte e-postadresse. Denne fakturaen kommer fra vårt faktura- og regnskapssystem levert av Duett AS.

De nødvendige opplysningene for å foreta utsending av varer til deg vil også deles med en tredjepart, typisk Posten eller Bring.

1.2 Ved bruk av kontaktskjema

Dersom du ønsker å henvende deg til oss via vårt kontaktskjema, ber vi om ditt navn, epostadresse og telefonnummer. Opplysningene du oppgir brukes kun til å besvare den aktuelle henvendelsen.

Vi bruker ikke opplysningene du oppgir til markedsføring som telefonsalg eller utsending av epost\nyhetsbrev, og dine personopplysninger selges selvsagt ikke til tredjeparter.

 

2. Oppbevaring og lagring av data

Vi har databehandleravtaler etter gjeldende lovverk med de selskaper som lagrer persondata som vi har innhentet. Dette gjelder eksempelvis regnskapsføring og webhotell. Disse avtalene sikrer full taushetsplikt, og sikrer også at dataene oppbevares på servere innenfor EU\EØS.

Faktureringsopplysninger lagres i fem år slik at vi kan håndtere fremtidige henvendelser og følge relevant regnskapslovgivning. Kjøps- og ordrehistorikk i nettbutikken lagres i maksimalt tre år, eller til du ber om sletting av informasjon.

 

3. Rettigheter, innsyn og sletting av persondata

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Glåme har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Glåmes systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Glåme ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

 


Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

 

1. Følgende informasjonskapsler brukes på våre nettsider:

1.1 Førsteparts informasjonskapsler som er "nødvendige"

1.1.1 Joomla
Vår publiseringsløsning (Joomla) kan laste ned informasjonskapsler på din maskin som brukes for at din brukeropplevelse skal bli best mulig. Disse informasjonskapslene lagrer ikke noe data, og er såkalte nødvendige "førstepartskapsler". Det lastes blant annet ned en informasjonskapsel nettopp for å huske om du godtok bruk av cookies på våre nettsider. Denne innstillingen ligger lagret i 365 dager.

1.2 Informasjonskapsler fra tredjepartsleverandører

1.2.1 Google Analytics

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (“Google”). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Vi bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Våre nettsider bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettsidene. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv. Vår informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke til andre aktører.

Informasjonskapselen lagre på din pc i 2 år, og kapselen heter _ga.

Du kan slå av Google Analytics-informasjonskapslene ved å laste ned dette nettlesertillegget.

 

1.2.2 Google Remarketing

Med remarketingfunksjonen eller «Lignende målgrupper»-funksjonen i AdWords når vi ut til folk som har besøkt www.glaame.no tidligere, og vi vil kunne få vist annonser til disse personene via tredjepartsleverandører som Google og Facebook.

Tredjepartsleverandørene, medregnet Google og Facebook, bruker informasjonskapsler for å vise annonser på grunnlag av tidligere besøk på www.glaame.no.

Du kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger.
Du kan også velge bort en tredjepartsleverandørs bruk av informasjonskapsler ved å gå til bortvalgsiden for Network Advertising Initiative.

 

1.2.3 Facebook.com \ pwebbox245

Det lastes ned flere informasjonskapsler fra facebook.com. Disse brukes til å vise vår Facebookfeed, og den sjekker blant annet om du liker siden vår på facebook - slik at den kan vise "Liker"-knappen riktig. De fleste av disse informasjonskapslene sletter ved omstart av nettleser, men to av de ligger lagret i 365 dager. Disse kapslene heter: facebook.com _ act, c_user, datr, fr, m_pixel_ratio, presence, sb, spin, wd og xs.

 

1.2.4 Instagram.com \ Instagram API

Det lastes ned flere informasjonskapsler fra Instagram. Disse brukes til å vise deg vår feed fra Instagram. De fleste av disse informasjonskapslene slettes ved omstart av nettleser, men noen lagres lengre - og den ene i inntil 20 år. Disse kapslene heter: fra instagram.com: csrftoken, ds_user_id, ig_or, ig_pr, ig_vh, ig_vw, mcd, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, urlgen. Fra api.instagram.com: csfrtoken, mid, rur, urlgen.

 

2. Fjerne og blokkere cookies

I tillegg de linkene som er nevnt ovenfor, kan vi anbefale denne artikkelen (hos nettvett) . Den viser deg hvordan du enkelt kan blokkere bruk av informasjonskapsler i de ulike nettleserene.